image
Sursa foto: jurnal.md

CEC a modificat regulamentul privind desemnarea candidaților la alegerile prezidențiale

Candidatului desemnat la funcția de președinte va putea să fie ales și în calitate de conducător al grupului de inițiativă, iar în procesul de colectare a semnăturilor, conducătorul grupului va putea coopta noi membri, cu respectarea numărului de persoane admis de prevederile legale în vigoare. Modificările la Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de Președinte al RM au fost aprobate astăzi, de Comisia Electorală Centrală.

Alte modificări ale regulamentului se referă la Declarației de avere și interese personale a candidatului pentru ultimii 2 ani anteriori anului în care se desfășoară alegerile, pentru a o aduce în concordanță cu prevederile Legii privind declararea averii şi a intereselor personale, de prezentarea semnelor și simbolurile electorale pentru înregistrare în calitate de concurent electoral.

CEC a operat modificări și la regulamentele cu privire la activitatea consiliului electoral de circumscripție și a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

O altă hotărâre adoptată astăzi de CEC vizează aprobarea simbolurilor electorale ale partidelor politice înregistrate în calitate de concurenți electorali la alegerile pentru funcția de primar al comunei Târnova, raionul Dondușeni și al satului Nucăreni, raionul Telenești, care vor ave aloc pe 6 septembrie 2020.

Noutăţile partenerilor

comentarii: