Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

19 Aug. 2020 / 19:12

Gala Businessului Moldovenesc: 83 de companii au fost premiate

Un număr de 83 de companii din ţara noastră au fost premiate la Gala Businessului Moldovenesc. Din cauza pandemiei, câştigătorii au fost desemnaţi online, prin intermediul unui filmuleţ video. Oamenii de afaceri au fost apreciaţi pentru perseverenţă, muncă şi profesionalism, de care au dat dovadă în condiţiile de activitate de până acum. Un mesaj de felicitare şi apreciere a adresat şi premierul Ion Chicu, care s-a arătat optimist că economia ţării va putea fi relansată mai uşor cu ajutorul profesioniştilor moldoveni, relatează Moldova 1.

Pentru prima dată, în acest an a fost decernat premiul pentru integritate. Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ si Industrie, Sergiu Harea, în prezent companiile locale au cea mai mare nevoie de susţinere şi suport din partea statului.

„Avem pentru trimestrul doi al anului curent o descreştere le produsul intern brut în Republica Moldova. Avem influenţă negativă inclusiv din condiţii de secetă, calamităţi naturale asupra economiei naţionale. Cu toate acestea, companiile au dat dovadă de perseverenţă după restricţiile care au fost, şi-au reluat activitatea, au încercat să investească în diferite activităţi noi”, a menţionat Sergiu Harea.  

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, în pofida pandemiei, businessul moldovenesc a reuşit sa păstreze locurile de muncă şi să menţină, prin impozitele achitate, sustenabilitatea bugetară a ţării.

„Admirăm talentul, curajul şi profesionalismul înalt al dumneavoastră, manifestat în această perioadă. Numai datorită dumneavoastră statul este capabil să-şi onoreze obligaţiunile financiare faţă de cetăţeni, domeniile medicină, educaţie şi faţă de alte sectoare foarte importante pentru ţară. Apreciez şi vă mulţumesc pentru suportul pe care îl are Guvernul Republicii Moldova în această perioadă dificilă”, a declarat premierul.

Gala Businessului Moldovenesc este la cea de-a 17-a ediţie. Evenimentul urmăreşte să scoată în evidenţă şi sa promoveze cele mai competitive mărci de pe piaţa locală.

Comentarii