Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

18 Aug. 2020 / 14:41

Circa trei milioane de lei, aprobate de ANRE pentru „Apă-Canal Teleneşti”

Peste 2,8 milioane de lei, cheltuieli de baza, au fost aprobate unanim de membrii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru Întreprinderea „Apă-Canal Teleneşti”, a menţionat în cadrul şedinţei publice de astăzi a instituţiei şefa Secţiei tarife şi analize, Olga Lozan, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Se avizează pentru anul de bază 2020 valorile cheltuielilor aferente serviciului public de alimentare cu apă potabilă de canalizare şi epurare a apelor uzate furnizate de Apă-Canal Teleneşti după cum urmează, în total, aferent serviciului de alimentare cu apă potabilă 1 milion 635 mii lei, aferent serviciului de canalizare 1 milion 201 mii lei. Prezenta hotărâre poate fi contestată la autoritatea emitentă în termen de 30 de zile”, a precizat Olga Lozan.

ANRE a avizat şi tarifele pentru furnizarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate de către Întreprinderea Municipală Pro Mediu-Cocieri, în valoare de 27,34 lei/metru cub în comparaţie cu 48 lei/metru cub, solicitate de furnizor.

„Serviciul public alimentarea cu apă potabilă, tariful mediu solicitat de operator 11,49 lei/metru cub, tariful aprobat de ANRE – 7,58 lei/metru cub. Serviciul public de canalizare, tariful mediu solicitat de operator – 30,7 lei/metru cub, tariful mediu avizat de ANRE – 19,76 lei/metru cub. Prezenta hotărâre poate fi contestată la autoritatea emitentă în termen de 30 de zile”, a mai menţionat Olga Lozan.

Comentarii