O companie italiană va repara traseul Bălți-Sculeni; E implicată în mai multe scandaluri în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania italiană Impresa Pizzarotti a câștigat licitația pentru repararea traseului Bălți-Fălești-Sculeni (R16), care face parte din drumul european E583.

Este vorba de în jur de 60 de km de șosea pe două benzi de circulație, care leagă Bălțiul de vama Sculeni, via Fălești. Un contract în acest sens a fost semnat miercuri de către Ministerul Transporturilor și compania italiană.

Lucrările vor începe în termen de două luni zile de la semnarea contractului, iar drumul urmează a fi dat în exploatare în doi ani de zile, potrivit prevederilor contractului.

Pentru reparația drumului vor fi alocate 50 de milioane de euro, dintr-un credit oferit de Banca Europeană de Investiții. Pe lângă reabilitarea traseului, compania trebuie să asigure și iluminarea pe porțiunile care traversează localități.

Impresa Pizzarotti, implicată în mai multe scandaluri în România

Mai multe sucursale ale acestei companii au câștigat numeroase licitații pentru reabilitarea sau construcția de drumuri în România.

Spre exemplu, în cazul autostrăzii București-Ploiești, italienii de la Pizzarotti au construit 16 kilometri în şapte ani deși lucrările ar fi trebuie să fie finalizate încă în 2012, potrivit Digi 24.

Potrivit Gazetadecluj.ro, cei de la Pizzarotti au zeci de procese în care sunt datori faţă de alte societăţi de stat. Două sucursale ale acestei companii nu și-au onorat la termen contractele cu statul român.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...