Tihanovskaia a anunțat crearea unui consiliu pentru transferul puterii în Belarus

by D M
Distribuiti mai departe...

Candidata la președinția din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a declarat că inițiază crearea unui Consiliu de coordonare în republică pentru a asigura transferul puterii, subliniind că este gata pentru dialog, scrie Ria Novosti.

„Acest consiliu poate include reprezentanți ai societății civile, belaruși respectați și bine cunoscuți, profesioniști în domeniul lor de activitate. Îi instruiesc pe confidenta mea Olga Kovalkova și avocatul Maxim Znak să accepte cererile de nominalizare a membrilor consiliului de la organizații și asociații ale cetățenilor”, a explicat politicianul într-un apel. publicat pe canalul serviciului de presă al sediului Svetlanei Tihanovskaia, Viktor Babariko și Valerii Țipcalo.

Totodată, ea a mulțumit tuturor celor care au susținut-o și a solicitat comunității internaționale și țărilor europene să ajute „la organizarea unui dialog cu autoritățile din Belarus”.

„Admir belarusii. Mulțumesc, dragii mei! Am făcut imposibilul. Am arătat că suntem majoritate, iar această țară ne aparține nouă, oamenilor din Belarus și nu unei singure persoane”, a concluzionat Tihanovskaia.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.