/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

„Numele Autorității să nu fie atras în declarațiile politice.” Precizările ANI cu privire la sesizările expediate de deputați

missing
14 august 2020, ora 19:01

Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate au venit cu mai multe precizări în legătură cu sesizările expediate de mai mulți deputați în ultimele săptămâni. Într-o notă informativă, ANI menționează că toate petițiile și sesizările care sunt expediate în atenția Autorității, de către organizațiile publice, organizațiile non guvernamentale, demnitari, aleși locali, sunt distribuite spre examinare Inspectoratului de Integritate, în mod aleatoriu, prin sistemul electronic ”e-Integritate”.

„Conform legilor speciale ale ANI, inspectorii de integritate își îndeplinesc atribuțiile în mod obiectiv, fiind total independenți în luarea deciziilor, nu solicită și nici nu primesc dispoziții, inclusiv de la președintele sau vicepreședintele ANI, fiind direct responsabili de calitatea controalelor efectuate și a actelor de constatare emise”, se mai spune în comunicat.

Tot acolo, ANI menționează că nu a admis în niciun caz prioritizări sau favorizări în procedura de examinare a petițiilor după categoria subiecților declarării averii și intereselor personale, toate sesizările fiind obligatorii și examinate în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv și demersurile expediate din numele deputaților, indiferent din care fracțiune parlamentară sunt parte, sunt tratate în mod egal. Iar în cazul în care se va stabili încălcări ale legislației, Inspectoratul de Integritate al ANI va emite acte de constatare, cu informarea subiecților și a publicului.

„În activitatea sa, ANI se bazează și respectă cu strictețe principiile legalității, independenței, imparțialității, transparenței și egalității, clar stabilite de prevederile legale, și nu va admite nicio ingerință în activitatea sa din partea politicului sau a altor persoane. De aceea, solicităm ca numele Autorității să nu mai fie atras în declarațiile politice”, mai spun reprezentanții ANI.

Printre cei care au sesizat ANI sunt deputații socialiști Vladimir Odnostalco, Vasile Bolea și Grigore Novac. De asemenea și deputații PAS Dan Perciun, Radu Marian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram