(VIDEO) Încă un parc din Capitală ciopârțit din cauza „generozității” administrației publice locale

by D M
Distribuiti mai departe...

Pe zi ce trece, Chișinăul dintr-un oraș verde se transformă într-o urbe cu clădiri, benzinării, spălătorii auto sau chiar gunoiști neautorizate, care iau locul spațiilor verzi. Locuitorii Capitalei se simt neajutorați și pierduți în fața indulgenței autorităților locale, dar și a lăcomiei companiilor de construcții, ce pun stăpânire pe tot mai multe parcuri, care încet dispar din fața ochilor noștri.

Bespridel in parcul Buiucani

Gepostet von Ilian Cașu am Mittwoch, 12. August 2020

Curând, Capitala riscă să rămână fără încă o zonă verde din sectorul Buiucani, unde oamenii se odihneau de la rutina zilnică. Este vorba de parcul din strada Angela Păduraru. Într-un live pe pagina de Facebook a fruntașului Partidului Nostru, Ilian Cașu, apar imagini cu zeci de arbori tăiați. Fost consilier municipal, Cașu spune că a fost anunțat despre acest dezastru de către locuitorii din zonă, care s-au convins de mai multe ori că este receptiv la nevoile oamenilor.

”Nu este nevoie să mergem în gospodăria Moldsilva pentru a vedea cum se taie copacii la stânga și la dreapta. Aici vedem arbori proaspăt tăiați fără respectarea vreunei norme legale. Sunt sigur că acest teren este proprietate municipală, dar aici nici nu miroase a echipa lui Ion Ceban sau a preturii Buiucani, conduse de Brînzaniuc. Aici este raiul fărădelegelor. Dacă în viziunea primarului așa trebuie să se dezvolte Chișinăul, atunci în câteva luni dispare și acest parc și se construiesc blocuri de locuit”, menționează Ilian Cașu.
Potrivit acestuia, agentul economic care construiește complexul locativ nu s-ar fi conformat normelor legale, iar în legătură cu acest caz ar trebui să se autosesizeze rocurorii.

”Toți în această țară trebuie să respecte legea, pentru că nimeni nu este mai presus de lege, iar ceea ce vedem aici, este strașnic. Într-o țară unde procurorii aplică legea, în cazul dat trebuie deschis dosar penal”, spune Cașu.
Totodată, el spune că la fața locului ar trebui să vină și cei de la Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău, deoarece după demararea lucrărilorde construcție toate resturile sunt aruncate în parc și zona a devenit extrem de poluată.
Menționăm că, în ultimii 25 de ani, Capitala a pierdut peste o mie de hectare de spaţii verzi. În prezent, suprafaţa zonelor verzi din municipiul Chişinău este în jur de patru mii de hectare în comparație cu suprafața totală a Capitalei de 12 mii de hectare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...