Poză rară a primarului de Bălți, Renato Usatîi, alături de mama sa. Vezi cum arăta edilul când era elev

by D M
Distribuiti mai departe...

De Ziua Internațională a Tineretului, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a postat pe pagina sa de Facebook o poză mai rară. Edilul apare în imagine fiind elev și este ținut de mână de mama sa, Larisa Usatîi, care a fost profesoară de limba engleză în școala medie numărul 3 din Fălești. În descrierea fotografiei, Renato Usatîi a scris un scurt mesaj motivațional adresat tinerilor.

В то время я был обычным советским школьником. Уже тогда я был уверен, что в будущем все получится. Верьте в себя! #renatousatii @usatiilarisa

Gepostet von Усатый Ренато-Renato Usatii am Mittwoch, 12. August 2020

“Pe atunci eram un elev obișnuit, ca toți ceilalți în perioada sovietică. Totuși, deja atunci eram sigur că voi reuși să fac tot ce-mi propun. Credeți în voi!”, a scris Renato Usatîi. El a preluat fotografia de pe pagina de Facebook a mamei sale, Larisa Usatîi, care a scris în dreptul imaginii: “Cu cel mai drag elev în curtea școlii… Renato prima zi pionier…”

Pe pagina oficială de Facebook a președintelui Partidului Nostru este o postare mai mare adresată tinerilor din Moldova cu ocazia Zilei internaționale ONU a Tineretului.

După ce a enumerat șirul de probleme cu care se confruntă aceștia în țara noastră, el subliniază că în primul rând trebuie eliminat șomajul în rândul tinerilor specialiști și majorate salariile. El amintește, printre altele, că încă din 2015 luptă pentru ca primarii din țară să obțină dreptul de a crește lefurile tinerilor specialiști pentru a-i determina pe aceștia să nu migreze spre întreprinderile și organizațiile care plătesc mai bine. În acest fel, spune Usatîi, criza cadrelor ar dispărea în primării. Mai mult decât atât, un salariu bun ar stimula și alți tineri să revină acasă de peste hotare. 

Totodată, Renato Usatîi pledează pentru implicarea tinerilor în procesele decizionale ale țării prin crearea unor departamente de tineret la Președinție, Guvern și Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...