Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Economic

03 Aug. 2020 / 11:40

Arbitrajul de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a aeroportului

Curtea de Arbitraj de la Stockholm a interzis rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Chişinău. Potrivit unui comunicat de presă emis de Avia Invest, o decizie provizorie în acest sens a fost anunţată de Curtea de Arbitraj Internaţional de la Stockholm ieri, 2 august.

„Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acţiuni de reziliere a contractului până la decizia finală şi a interzis orice execuţie a notificării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit Avia Invest, gestionarul aeroportului şi acţionarii săi salută decizia Curţii de la Stockholm şi informează că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor.

„Compania reiterează faptul că a fost întotdeauna şi rămâne deschisă la un dialog juridic civilizat cu autorităţile cu privire la orice fel de probleme, dar nu va permite dialogul dintr-o poziţie de forţă. Sperăm că bunul-simţ al autorităţilor de la Chişinău va contribui în continuare la soluţionarea conflictului fără a fi nevoie de arbitraj suplimentar”, se mai arată în comunicatul citat.

Amintim că, recent, concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău a dat în judecată Guvernul Republicii Moldova şi s-a adresat la Curtea Internaţională de Arbitraj. Compania Avia Invest cere să i se achite prejudicii de 885 de milioane de euro. Atunci, Agenţia Proprietăţii Publice declara că prejudiciul solicitat de compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău este nejustificat.

Deocamdată, autorităţile de la Chişinău nu au venit cu nicio reacţie privind decizia Curţii de Arbitraj Internaţional de la Stockholm.

Comentarii