image
Sursa foto: GettyImages

Contrabandă cu metale prețioase în capitală și sudul țării: Un Director al Camerei de Stat și 7 administratori, bănuiți

Contrabandă cu metale prețioase în proporții deosebit de mari în Chișinău și la Cahul. Directorul Camerei de Stat pentru Supravegherea Marcării și șapte administratori de companii, figurează ca bănuiți în dosarul deschis pentru corupere pasivă, corupere activă și fals în acte publice.

Pe parcursul zilei de ieri, Procuratura Anticorupție, și INI au efectuat peste 24 de percheziții în Capitală și la Cahul.

Potrivit Procuraturii, în dosar figurează opt persoane printre care directorul IP CSSM, precum și șapte administratori a cinci companii. Aceștia, prin intermediul companiilor gestionate, ar fi prezentat, în intervalul anilor 2017 – 2020, de mai multe ori una și aceeași factură, dar și alte acte false la IP „Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării”.

Bănuiții ar fi urmărit scopul creării aparenței privind proveniența legală a articolelor din metale și pietre prețioase, după care reprezentanții IP ”Camera de Stat pentru supraveghere marcării”, le marcau, iar ulterior erau puse în circuit comercial”, se arată scris în comunicatul emis de Procuratură.

Majoritatea figuranților au fost deja audiați și recunoscuți în calitate de bănuiți, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii urmând să finalizeze audierile tuturor cu atribuirea statutului procesual corespunzător. Persoanele sunt cercetate în libertate.

Urmărirea penală continuă, procurorii urmând să dispună efectuarea mai multor expertize, inclusiv, cu stabilirea cantității și valoarea exactă a articolelor, ilegal marcate și puse în circuit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: