Ştiri

Sursa imaginii: wikimapia.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

30 Iul. 2020 / 19:31

Mai multe locuri de muncă în zonele rurale

În nordul ţării, la Ocniţa, va fi construită una dintre cele 16 platforme industriale din ţară. Autorităţile speră ca astfel să atragă investitorii străini şi nu numai, să dezvolte afaceri în zonele cu un nivel de industrializare redus pentru a determina oamenii să lucreze acasă, relatează Mesager.

În acest sens, la Ocniţa a fost deja identificat terenul cu o suprafaţă de peste şase hectare, pe care va fi amenajată platforma multifuncţională. Costul total pentru crearea infrastructurii se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei.

Situat în extremitatea de nord a ţării, raionul Ocniţa se află pe locul doi după numărul de persoane în căutarea unui loc de muncă. În acest sens, noua platformă multifuncţională ar putea determina peste 1500 de persoane să lucreze acasă şi să dezvolte zona în care locuiesc. În prezent, o companie germană din sectorul automotive şi-a anunţat intenţia de a investi şi a activa în cadrul platformei care va fi creată.

În acest sens, premierul Ion Chicu a inspectat terenul pe care urmează să fie amplasată platforma multifuncţională. Potrivit oficialului, peste o săptămână va avea loc o şedinţă cu toţi cei 16 preşedinţi de raioane şi primari din localităţile în care vor fi create platformele, pentru a analiza lucrările de pregătire.

„Sperăm că această platformă va avea un efect îmbucurător pentru toate persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă”, a spus preşedintele raionului Ocniţa, Iurie Popa.

„Problema locurilor de muncă persistă şi în acest raion. Noi alocăm anul acesta din bugetul de stat 50 de milioane pentru dezvoltarea celor 16 platforme. Sper că aceasta va fi un imbold pentru crearea locurilor noi de muncă, inclusiv aici în Ocniţa”, a declarat premierul Ion Chicu.

Totodată, premierul a inspectat şi platforma industrială care va fi construită în raionul Briceni. Pentru racordarea terenului la toate utilităţile - apă, gaz, canalizare şi energie electrică - sunt necesare aproape patru milioane de lei.

Comentarii