Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

29 Iul. 2020 / 11:42

Acord de colaborare privind dezvoltarea mediului de afaceri din Chişinău

Primăria capitalei şi Asociaţia Investitorilor din România în Republica Moldova au semnat un acord de colaborare în vederea promovării oportunităţilor de dezvoltare a mediului de afaceri din municipiul Chişinău.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că semnarea noului acord de colaborare va facilita comunicarea dintre părţi şi va duce la lansarea unor proiecte de interes comun.

„Până acum au fost stabilite relaţii frumoase de colaborare cu administraţii din România, dar şi cu agenţi economici de peste Prut. Îmi doresc ca aceste colaborări să se dezvolte şi să putem fi utili unii altora”, a menţionat edilul.

La rândul său, Daniel-Vasile Nuţiu, preşedintele executiv al Asociaţiei Investitorilor din România în Republica Moldova, a remarcat că autorităţile publice locale sunt cele care conferă continuitate mediului de afaceri, astfel că din colaborarea cu Primăria Chişinău vor avea de câştigat atât investitorii din România, cât şi municipalitatea.

„Ne dorim să avem posibilitate să ne desfăşurăm activitatea într-un mediu previzibil, predictibil, într-un mediu în care să avem parteneri de discuţie şi să ascultăm şi noi doleanţele partenerilor noştri”, a mai spus Daniel Nuţiu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Chişinău, domeniile de colaborare ale părţilor vizează: expertiza la elaborarea proiectelor de acte juridice ce vizează activitatea mediului de afaceri; consultarea în scopul identificării soluţiilor la problemele cu care se confruntă antreprenoriatul; lansarea unor proiecte de interes comun care ar permite obţinerea surselor de finanţare locale şi externe. Colaborarea se va axa şi pe: promovarea bunelor practici de business şi de dezvoltare economică locală; participarea la procesul de revizuire a politicii de impozitare sau taxare şi oferirea expertizei privind eventualul impact asupra afacerilor locale; implementarea unor strategii şi programe locale cu impact direct asupra creşterii economice cu participarea mediului de afaceri etc.

Comentarii