Renato Usatîi: Nu am pretenții față de statul Federația Rusă, ci față de acei nemernici de la Moscova, care mi-au fabricat dosarul penal (VIDEO)

by D M
Distribuiti mai departe...

În contextul învinuirilor care vin de la Moscova privind organizarea unui grup criminal, care s-a ocupat cu „operaţiuni valutare ilegale”, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ține să precizeze că acuzațiile pe care le face nu sunt îndreptate spre statul Federația Rusă, ci spre acei reprezentanți ai structurilor de forță care stau în spatele așa zisei anchete. El a făcut declarația astăzi, 27 iulie, într-o conferință de presă. 

“Știți că dețin cetățenia a două state încă de când eram copil. Sunt cetățean al Rusiei și al Moldovei. Am devenit cetățean al Rusiei după destrămarea Uniunii Sovietice. Aflându-mă acolo, încă pe când eram minor, am nimerit sub incidența unei legi care-mi permitea să obțin pașaport rusesc. Am în Rusia prieteni, cunoscuți, am activat acolo foarte mulți ani, este țara în care m-am realizat, care m-a ajutat nu doar să mă pun pe picioare și să-mi pornesc o afacere, dar și cu ajutorul căreia am putut susține foarte multă lume de aici, din Republica Moldova. De aceea, repet, nu am pretenții față de țară, ci față de unii reprezentanți ai structurilor de forță din Rusia, care au făcut din mine o vitrină în Rusia și în toată lumea. În Moldova, până și copii râd când aud de 16 miliarde de dolari și toate acuzațiile care mi se aduc, iar oamenii din Moscova, Habarovsk sau altă regiune trebuie să asculte la tv prostiile dictate de niște idioți. Vor răspunde conform legii toți cei care umblă prin pușcării și încearcă să stoarcă prostii despre mine, numite mărturii. Credeți-mă, știu despre ce vorbesc”, a declarat Renato Usatîi.

Primarul de Bălți a dezvăluit la conferința de presă detalii despre ancheta pornită în Rusia pe numele său și care, spune el, se bazează pe mărturiile mincinoase ale unor indivizi condamnați sau care își așteaptă sentința. El a adăugat că noul dosar penal în care Ministerul Afacerilor Interne rus îl acuză de implicarea în operațiunea “Laundromat” este fabricat la insistenţa lui Igor Dodon, care-l vrea cu orice preț eliminat din cursa pentru alegerile prezidențiale. Totodată, Usatîi a declarat că este nevinovat și că va face toate demersurile pentru a dovedi acest lucru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.