image
Sursa foto: jurnal.md

MSMPS: 1.192 de copii sunt infectați cu noul coronavirus; Încă două persoane au decedat în urma infectării

Două spitale, unul în Chișinău și unul raional vor fi pregătite pentru internarea și tratarea pacienților infectați cu COVID-19.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale în cadrul unui conferințe a anunțat bilanțul săptămânal al infectării cu noul coronavirus în RM. Șeful ANSP, Nicolae Furtună a menționat că rata infectării a crescut cu câteva procente în ultimele zile. Astfel în RM din numărul total de îmbolnăviri de peste 22.000 de cazuri, 400 de pacienți sunt în stare gravă, 2.263 de persoane se tratează la domiciliu. Până astăzi din cauza COVID-19 au decedat 721 de persoane, ieri numărul fiind de 719. Dintre cei infectați 195 sunt femei însărcinate în diferite luni și după spusele lui Furtună, tratamentele decurg fără complicații. La fel printre cei bolnavi în RM sunt și 1.192 de copii infectați cu COVID-19 iar 3.024 de persoane sunt din domeniul sănătății. Până astăzi, 15.174 de persoane s-au tratat de COVID-19.

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri în rândul copiilor, Furtună a precizat că astăzi se va discuta subiectul redeschiderii grădinițelor.

La ora 14.00 ne vom întâlni în cadrul unei ședințe și vom discuta și despre redeschiderea grădinițelor, totuși decizia va aparține autorităților publice locale asigurând toate cele necesare pentru împedicarea răspândirii fluxului infecției și cu respectarea tuturor normelor în vigoare”, a precizat șeful ANSP.

Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu a menționat că se denotă o agravare a situației a infecției COVID-19, în special în municipiul Chișinău, iar ministerul pregătește alte două insituții medicale pentru primirea și tratarea pacienților infectați. Este vorba de spitalul Sfânta Treime din capitală și un spital raional unde vor fi tratate cazurile ușoare, însă fără a preciza instituția medicală raională.

La sfârșit ministra Sănătății a îndeamnat cetățenii să respecte toate recomandăriile care vin din partea lucrătorilor medicali.

„Ne dăm seama că populația întradevăr a obosit dar eu chem să ne gândim la lucrătorii medicali care într-un regim continu sunt la straja sănătății și a vieții cetățenilor și continuă să lupte pentru viața pacienților. Sănătate tuturor și aveți grijă de dvs”, a spus ministra care nu purta mască aflându-se în spațiu închis.

Noutăţile partenerilor

comentarii: