/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: Vești bune, slăbiciunea lui Putin și pierderi mari pentru armata rusă

/VIDEO/ Podul de la Telecentru prinde culoare! Lucrările au început. „O să fie un proiect frumos”

missing
23 iulie 2020, ora 21:51

Podul de la Telecentru deja se schimbă la față. Pe pereții acestuia va apărea o pictură murală, cu elemente tradiționale, printre care și brandul de țară – Pomul vieții. Muncitorii pregătesc pereții și dau jos primul strat, pe care anterior erau tot picturi murale. Lucrările vor dura aproximativ o lună.

Dis de dimineață, muncitorii au început să pregătească pereții podului, unde urmează să apară o pictură murală, cu elemente tradiționale. Tencuiala, care abia se ținea de pereți, a fost dată jos cu ajutorul unui excavator. După care, pereții vor fi acoperiți cu grund.

„S-a dat lucrările, trebuie să le facem. O să fie un proiect frumos, o să fie desenat peretele acesta până la urmă frumos. Nu trebuie de făcut din asta agitație mare”.

Responsabil de pictura de pe pereții podului de la Telecentru este Dmitrii Potapov. Acesta a fost selectat în urma concursului, anunțat de Primăria Chișinău. Deși spune că este la prima sa pictură de această anvergură, tânărul a dat asigurări că, într-o lună, va duce lucrările la bun sfârșit.

Noi încă suntem în proces de aprobare a schiței finale și a detaliilor… Mai lucrăm încă asupra schiței”, spune muralistul Dmitrii Potapov.

Comunitatea „Ne-am pornit” a făcut apel și către voluntarii, dornici de a munci cot la cot cu Dmitrii, pentru a da viață celei mai mari picturi murale din Moldova.

Ideea a fost că, de ce să nu fie implicați oamenii simpli în acest proces și oamenii care ar dori să participe în pictarea acestui perete”, spune Potapov.

În timp ce unii chișinăueni spun că nu sunt la curent cu aceste lucrări, unii se arată încântați.

Pe altă parte, sunt și dintre cei care critică acest proiect. Într-o postare publicată pe Facebook, mișcarea Occupy Guguță menționează că Podul de la Telecentru trebuie să rămână un spațiu liber pentru toți artiștii și artistele graffiti.

Campania națională „Ne-am pornit” a fost inițiată la sfârșitul lunii aprilie și are scopul de a dezvolta turismul intern în Republica Moldova, mai ales în perioada pandemiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram