(VIDEO) Peste o sută de familii din Bălți, rămase fără apă, în plină pandemie și caniculă, reconectate la apeduct după implicarea primarului Renato Usatîi

by D M
Distribuiti mai departe...

Peste o sută de apartamente din Bălți, rămase fără apă pe timp de epidemie, din cauza unor datorii, au fost rebranșate după implicarea primarului, Renato Usatîi.

Oamenii au cerut ajutor edilului chiar dacă blocul lor se află la balanța unei cooperative de construcție a locuințelor și nu la cea a întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ.

Ei s-au plâns primarului că sunt obligați să achite o datorie de peste 700 de mii de lei, din cauza diferenței între cifrele indicate de contoarele din apartamente și cele din subsol, care indică cu aproape 30 la sută mai mult consum. Lunar, această diferență ajunge la peste 5000 de lei.

„De ce, eu, care mi-am achitat mereu facturile, trebuie să achit niște datorii care nu-mi aparțin”, a întrebat indignată proprietara unui apartament.

“Din păcate, unde-s asociații, acolo avem și probleme. De ce casele care-s la balanța direcției locativ-comunale nu au astfel de probleme? Pentru că acolo permanent cineva se ocupă, vorbește cu oamenii, îi ține la curent cu ceea ce se întâmplă, controlează situația, dar acolo unde s-a băgat cineva să facă niște lei…”, le-a spus primarul oamenilor, făcând referire la președintele asociației de locatari care încasează plata pentru apă. O altă parte a datoriei este cauzată și de faptul că acesta nu livra către Apă Canal suma integrală, ci doar aproximativ 25% din factură.

Inițial, pentru a asigura oamenii cu apă, Usatîi a cerut să le fie aduse cisterne. Ulterior, însă, el l-a convins pe administratorul Apă-Canal Bălți, Roman Pelin să permită reconectarea blocului la sursa de apă, până la identificarea unei soluții definitive.

Problema va fi discutată joi, 23 iunie, la Primăria Bălți, acolo unde sunt așteptați locatarii, administratorul Apă-Canal Bălți și președintele asociației de locatari care percepea taxa pentru livrarea apei. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.