image
Sursa foto: Getty Images

Manchester City și PSG se luptă pentru un jucător de la Juventus: Italienii vor să profite și să reinvestească

Juventus se pregătește intens pentru sezonul următor, iar după ce a realizat schimbul cu Barcelona, prin aducerea lui Arthur și cedarea lui Pjanic, torinezii sunt aproape de o nouă mutare importantă.

Campioana din Serie A l-ar putea ceda în această vară pe brazilianul Douglas Costa (29 de ani), după ce extrema lui Juventus a atras atenția a două cluburi importante din Europa - Manchester City și Paris Saint-Germain, scrie TuttoSport.

Un avantaj important l-ar avea Manchester City. Pep Guardiola a lucrat alături de Douglas Costa la Bayern Munchen și ar fi rămas impresionat de calitățile sale. Transferul s-ar putea realiza pentru o sumă cuprinsă între 40 și 50 de milioane de euro, aici fiind incluse și anumite bonusuri, mai scrie sursa citată.

Crescut în țara natală, la Gremio, și școlit de Mircea Lucescu în Ucraina, la Șahtior, Douglas Costa a fost adus de Bayern Munchen în 2015, pentru 30 de milioane de euro. Internaționalul brazilian a fost împrumutat la Juventus în 2017, iar un an mai târziu era cumpărat definitiv pentru 40 de milioane de euro.

Dacă transferul lui Douglas Costa se va realiza, Juventus va căuta să folosească banii respctivi pentru aducerea unui atacant care să acopere probabila plecare a lui Gonzalo Higuain.

Pe lista echipei lui Maurizio Sarri s-ar afla deja patru nume. Este vorba despre Raul Jimenez (Wolverhampton), Arkaduiusz Milik (Napoli), Edin Dzeko (AS Roma) și Alexandre Lacazette (Arsenal).

Favorit pentru sosirea la Juventus ar fi mexicanul Jimenez, care a impresionat în Premier League. Atacantul a fost folosit în 51 de partide din acest sezon, a reușit să înscrie 26 de goluri și a oferit 10 pase decisive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: