/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Mai mulți șoferi se plâng că se trezesc cu parbrizurile sparte, din cauza bucăților de asfalt proaspăt turnat

missing
21 iulie 2020, ora 20:20

O porțiune de drum, reparată recent, care unește mai multe sate din raionul Criuleni, le dă mari bătăi de cap șoferilor. Aceștia se plâng că se trezesc cu parbrizurile sparte din cauza bucăților de asfalt, proaspăt turnat. Poliția a înregistrat deja șase astfel de plângeri, dar spune că nu e de competența sa, ci a Administrației de Stat a Drumurilor. La rânsul său, instituția dă vina pe conducătorii auto, că nu ar respecta limita de viteză de pe indicatoare.

Iată, drum făcut! Uitați-vă! Iată, în centrul drumului, cu mâinile goale cum scot aceste bucăți.

Vitalie Secara spune că a rămas cu parbrizul spart ieri, din cauza unei bucăți de asfalt. Acum, bărbatul trebuie să scoată din buzunar peste 20 de mii de lei ca să schimbe geamul. Acesta dă vina pe calitatea proastă a drumului, care unește localitățile Hrușova-Coșernița-Unițcani, și care a fost recent reparat.

VITALIE SECARA, ȘOFER: „Am chemat poliția. Am întocmit actele. Primul lucru care l-au spus a fost faptul că astfel de plângeri sunt multe, referitor la acest drum. Da, mi-au arătat și geamul spart de la mașina lor”.

„-Și la dvs. a sărit piatră? – Da. Aici și aici. Groaznic”.

Deși porțiunea de drum a fost reparată cu aproape trei săptămâni în urmă, bărbatul spune că muncitorii nu au avut grijă să instaleze și indicatoare rutiere, care să avertizeze șoferii despre pietrișul de pe traseu.

„Două săptămâni în urmă ați făcut drumul. Niciun semn nu este. Eu merg din Coșernița spre Boșcana. Unde este indicatorul?”

Astăzi, însă, indicatoarele rutiere au început să fie instalate. Între timp, și alți șoferi spun că s-au pomenit cu parbrizurile stricate.

„Când s-a întâmplat? Cu o săptămână în urmă. Veneam de la Criuleni”.
„S-a făcut o crăpătură de 10 cm. Am mers mai departe și încă o lovitură… Două lovituri”.
„Sare pietrișul. Chiar aseară când am mers, a sărit peste mașină piatra… A mers cu viteză”.

Șoferii mai spun că și pasagerii sunt în pericol.

„E periculos. Imaginați-vă că merg cu bicicleta și îmi sare o astfel de piatră…”

„Sunt pietoni. La stație sunt copii, maturi..”

Alți conducători însă se arată mulțumiți de calitatea drumului.

„După cum era, e mai bine, nu? Nu sar pietricele? – Sunt semne, uitați-vă”.

Până acum, șase șoferi au depus plângere la poliție, după ce au rămas cu parbrizul spart din cauza acestei porțiuni de drum. Potrivit ofițerei de presă a Inspectoratului de Poliție Criuleni, Elena Băetrău, problema nu ține de competența oamenilor legii, ci de autoritățile Consiliului Raional.

De partea cealaltă însă, reprezentanții Consiliului ne-au spus că responsabilă este Administrația de Stat a Drumurilor. Contactați de TV8, aceștia ne-au afirmat că șoferii nu ar ține cont de indicatoarele rutiere și ar depăși viteza de 30 de km la oră.

ION GROSU, ȘEF DIRECȚIA TEHNICĂ, ADMINISTRAȚIA DE STAT A DRUMURILOR: „Ei se plâng și de calitatea drumurilor. Unii rup cu mâna acest asfalt. În momentul când se aplică acest strat, trebuie să treacă o perioadă. Fracția trebuie să se prindă. Acest lucru durează o oră. Peste o perioadă, se formează și dispare problema cu săritul pietrelor în parbrize.

Potrivit responsabilului de la Administrația de Stat a Drumurilor, porțiunea renovată are o lungime de circa 34 km. Din proiect mai fac parte două sectoare de drum din Călărași și traseul Chișinău-Hîncești-Basarabeasca. În total, pentru aceste lucrări de reparație, din bugetul de stat au fost alocate peste 23 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram