Linkuri accesibilitate

Thiago Nassif, Tropicália & No Wave


 Detaliu de pe albumul Três, Thiago Nassif, 2018.
Detaliu de pe albumul Três, Thiago Nassif, 2018.

Thiago Nassif
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:09:04 0:00

No wave a fost un curent muzical de avangardă efemer, apărut la sfîrșitul anilor 1970 la New York.

Reacționînd împotriva reciclării clișeelor rock'n'roll-ului de către rock-ul de tip punk, muzicienii no wave au experimentat cu zgomote (așa-numita muzică noise), cu disonanțe și atonalități și cu alte genuri muzicale ne-rock.

Numele de no wave e o ironie ce pornește de la respingerea curentului muzical comercial numit în epocă new wave.

Deși a trăit relativ puțin, no wave a influențat profund dezvoltarea artelor vizuale independente, în special filmul și moda, ajungînd pînă în Brazilia, unde s-a combinat cu un alt curent artistic efemer în muzică, film, teatru și poezie de la sfîrșitul anilor 1960, cunoscut sub numele de Tropicália, sau Tropicalismo.

Thiago Nassif e un muzician, compozitor și producător de avangardă brazilian de la Rio de Janeiro, care cântă no wave, Tropicalismo, muzică electronică experimentală, jazz și rock, toate astea mișcîndu-se între dansul brazilian numit carioca, dar sub formă funk, și o bossa nova distopică și distorsionată.

Noi ascultăm acum piesa „Pensamentos”, de pe albumul „Três”, lansat de Thiago Nassif în 2018, cu precizarea că în varianta pentru internet ea va fi urmată de „Shiu (Coçar Onde Coça)” de pe același album.

Căutați așadar Dicționarul de sunete rare la Europa.Liberă.org.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG