Douăzeci și trei de primării din Ialoveni au încheiat acorduri de înfrățire cu 23 de localități din județul Ilfov, România: Finanțări românești pentru instituții din acest raion

by D M
Distribuiti mai departe...

Un număr de 23 de primării din județul Ilfov, România, au semnat acorduri de înfrățire cu 23 de primării din raionul Ialoveni, Republica Moldova, susține Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor de la București.

Ionel Scrioșteanu, dar și Remus Trandafir, director executiv al Direcției management, prograne și dezvoltare în Consiliul județean Ilfov, i-au spus astăzi secretarului de stat de la Departamentul pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, Ana Guțu, că aceste acorduri de colaborare au generat numeroase proiecte între localitățile înfrățite de pe cele două maluri ale Prutului.
În primul rând este vorba despre schimb de experiență, mobilități ale cetățenilor din comunități, finanțări românești pentru instituții din raionul Ialoveni etc.

Potrivit fostul președinte al raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, peste 90% din localitățile raionului Ialoveni au semnat acorduri de înfrățire cu primării din șapte județe din România – Iași, Vaslui, Ilfov, Dâmbovița, Alba, Arad și Bacău.

Unele primării aveau și câte două, trei sau chiar patru acorduri de înfrățire cu primării de peste Prut, colaborare care le-a adus beneficii concrete – zeci de milioane de lei pentru construcția sau renovarea grădinițelor, dotarea școlilor cu materiale didactice, proiecte de infrastructură etc.

sursa: ziarulnational.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...