Ştiri

Sursa imaginii: captură video:privesc.eu

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

09 Iun. 2020 / 09:20

Igor Dodon: Securitatea alimentară va fi asigurată

În Republica Moldova, securitatea alimentară va fi asigurată şi, cel mai probabil, vor fi şi exporturi de cereale în acest an. Asta a declarat preşedintele Igor Dodon, în această dimineaţă, după şedinţa de lucru cu prim-ministrul Ion Chicu şi preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Tot ceea ce ţine de securitatea alimentară va fi asigurat. Cel mai probabil, vor fi şi exporturi de cereale în acest an, deoarece situaţia din agricultură s-a îmbunătăţit. Evident că agricultorii aşteaptă un suport suplimentar din partea statului. Noi sperăm ca în timpul apropiat să venim cu unele decizii şi informaţii pentru susţinerea în agricultură”, a declarat preşedintele.

Totodată, Igor Dodon a informat că programul „Drumuri bune” se finalizează, iar în fiecare localitate din Republica Moldova va începe reparaţia drumurilor.

„Informez că programul „Drumuri bune” se finalizează săptămână aceasta sau săptămâna viitoare şi, la sfârşitul lunii iunie-începutul lunii iulie, în fiecare localitate din Republica Moldova va începe reparaţia drumurilor. Astfel, toate angajamentele statului se onorează”, a precizat Igor Dodon.

Şeful statului a mai spus, în cadrul aceluiaşi briefing, că încasările la bugetul de stat permit achitarea plăţilor sociale.

Comentarii