Reprezentanţii Ligii Bancherilor din Republica Moldova spune că decizia Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei" de a emite carduri bancare Victoriabank pentru beneficiarii de plăţi sociale încalcă principiul concurenţei loiale.

Mai mult, bancherii avertizează că acest lucru este riscant, întrucât mijloacele financiare destinate pentru plata pensiilor vor ajunge în gestiunea unei bănci private, la care BNM a instituit supraveghere specială acum două luni.

Banca Naţională şi a Consiliul Concurenţei nu au răspuns deocamdată la solicitările oficiale expediate de Jurnal TV în vederea oferirii unui comentariu.

Amintim că acum un an actualii directori ai Victoriabank - Natalia Politov-Cangaş, Corneliu Ghimpu şi Ludmila Vangheli - au fost demişi în cadrul unei şedinţe a Adunării generale a acţionarilor, fiind, însă, ulterior, repuşi în funcţie de Judecătoria Buiucani a capitalei.

Deşi Inspecţia judiciară a constatat că toţi cei trei magistraţi care s-au implicat în afacerile interne ale instituţiei financiare au încălcat normele imperative ale legislaţiei, lucrurile la bancă au rămas neschimbate, în frunte fiind acelaşi consiliu de administraţie contestat de unii acţionari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.