Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

15 Mai 2020 / 15:39

Antreprenorii vor putea să-şi vândă produsele online

Antreprenorii vor putea să-şi vândă produsele online, printr-un program finanţat de stat. Acesta va fi lansat în scurt timp, este destinat întreprinderilor mici şi mijlocii, în contextul crizei pandemice, şi are o valoare de 20 de milioane de lei. Despre aceasta a anunţat astăzi ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată cu ocazia împlinirii a 13 ani de la lansarea Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), relatează Moldova 1.

„Pentru susţinerea infrastructurii de suport în afaceri la nivel regional, din bugetul de stat a fost alocată o sumă de 2,2 milioane de lei pentru dezvoltarea incubatoarelor de afaceri şi susţinerea activităţilor în post criză. La fel, vreau să menţionez că se preconizează lansarea unui program de suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în contextul crizei COVID, în valoare de 20 de milioane de lei. Acest program vine în ajutorul mediului de afaceri, ca să-şi vândă produsele online”, a declarat ministrul Economiei.

„Ni s-a schimbat viziunea sau percepţia poate la 180 de grade din cauza acestei crize sau provocări prin care trecem. Pe parcursul lunii următoare cred că vom discuta cum să ajutăm companiile să iasă din această criză, cum să prevenim, să ajutăm companiile şi cred că cel mai important pe viiitor va fi să lansăm un program - „A doua şansă”. Companiile care poate n-o să reuşească să reziste deja au competenţele să se lanseze din nou poate cu o afacere şi mai reuşită”, a menţionat Iulia Iabanji, directoare la ODIMM. 

În 13 ani de activitate, cu suportul ODIMM, 3,6 mii de companii au obţinut acces la finanţare în valoare de peste 500 de milioane de lei. Ca rezultat, în economia naţională au fost investite peste 1,2 miliarde de lei şi create aproximativ 7,3 mii de locuri de muncă. Organizaţia a fost creată cu scopul de a găsi soluţii imediate pentru a impulsiona dezvoltarea economică a ţării, inclusiv după valul masiv de migrări ale forţei de muncă peste hotare.

Comentarii