Ştiri

Sursa imaginii: captură video privesc.eu

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

21 Apr. 2020 / 15:10

Măsuri pentru susţinerea mediului de afaceri

Peste 100 milioane de lei vor fi acordate de stat în perioada imediat următoare pentru susţinerea mediului de afaceri. Aceasta este una din măsurile propuse de Ministerul Economiei şi Infrastructurii pentru diminuarea impactului crizei pandemice asupra mediului de afaceri. Politicile pentru perioada post-criză şi relansare au fost prezentate de ministrul Sergiu Răilean, în cadrul unui briefing, relatează Mesager.

„100 de milioane de lei finanţări pentru antreprenori prin intermediul programelor active ale ODIMM, prin granturi şi garanţii bancare, 20 de milioane de lei pentru întreprinderile mici si mijlocii. Printr-un program nou de suport vom ajuta micii producătorii să-şi vândă produsele on-line. 1,7 milioane de lei granturi pentru femeile antreprenoare granturi, le vor putea folosi pentru procurarea echipamentului tehnologic şi a utilajelor, soluţii software şi consultanţă. Lucrăm la un pachet de măsuri fiscale de stimulare a sectoarelor afectate. Aceasta va include scutirea parţială a impozitului pe venit pentru companiile care susţin producătorii şi prestatorii de servicii autohtone”, a declarat ministrul Sergiu Răilean.

Totodată, este elaborat un program de digitizare a tuturor proceselor economice, cu introducerea în legislaţie a normelor privind interacţiunea şi tranzacţionarea la distanţă, dar şi stimularea plaţilor electronice.

„Vom lansa o platformă digitala care va asigura schimbul de forţă de munca între companii. E-comert un proiect extrem de important de dezvoltare a comerţului electronic. Împreună cu ODIMM pregătim un program de digitizare a IMM-urilor care va acoperi doua necesitaţi: ajutam companiile sa-si creeze pagini web si magazine online prin sistemul de voucher şi acordăm granturi pentru achiziţionarea de tehnologii şi soluţii digitale. Vom lansa un proiect de dezvoltare a capacităţilor operatorului naţional poştal pentru promovarea comerţului on-line, în special exporturilor”, a mai spus ministrul Economiei.

Ministrul s-a mai referit la priorităţile instituţiei în domeniul energetic, infrastructurii, transporturilor, cooperării internaţionale, subliniind că toate proiectele în curs de implementare vor fi continuate conform planului stabilit.

Comentarii