COVID-19//Renato Usatîi desființează conducerea țării: “Dacă exista viziune, planuri, idei, le vedeam până acum. Ele însă nu sunt, pentru că nu are cine le genera, pentru că cei născuți să se târască, nu vor zbura niciodată!”

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, acuză conducerea țării că nici până la această oră nu a elaborat un plan precis de gestionare a crizei provocată de noul coronavirus.

“COVID-19 este o problemă globală și necesită soluții globale. Cei care se ascund pe la colțuri, nu o să le poată da niciodată. Dacă exista viziune, planuri, idei, le vedeam până acum. Ele însă nu sunt, pentru că nu are cine le genera, pentru că cei născuți să se târască, nu vor zbura niciodată!”

El spune despre asta într-o postare pe Facebook în care a criticat reacția șefilor tânărului medic de pe ambulanță la imaginile video în care acesta demonstrează că personalul medical pornește practic neechipat la potențialii bolnavi de COVID-19.

“Într-o zi, după multe altele de tăcere absolută, răbdarea cuiva a crăpat, și nu a unui simplu cuiva, ci a unui tânăr, reprezentantul noii generații, a oamenilor care au simțit măcar un pic gustul libertății. Gangsterii puterii ce fac însă? Atacă repede și îi înăbușă gândirea “altfel”. Videoclipul său în care vedem cum arată realitatea este șters, blocat.
O ȚARĂ ÎN CARE ÎNCĂ FUNCȚIONEAZĂ AFIRMAȚIA DICTATORIALĂ “CINE NU-I CU NOI, E ÎMPOTRIVA NOASTRĂ”, NU ARE VIITOR!”, declară, vădit revoltat, Usatîi.

Cel mai probabil dorind să încurajeze medicii să vorbească despre neajunsurile din sistem, el dă exemplul reprezentanților acestei meserii din alte state, care se confruntă cu aceeași problemă.

“Am văzut o știre, dată de BBC în care medicii din Marea Britanie au recunoscut, fără nicio jenă, că nu au materiale de protecție și că-s nevoiți să-și pună pe cap pungi de gunoi. Doctorul de acolo nu s-a temut să vorbească despre asta, pentru că nu-i problema lui și pentru că trăiește într-un stat, în general, funcțional, dar care acum, la fel ca alte țări, se confruntă cu o problemă. Medicii din Franța, la rândul lor, nu au ezitat și au dat statul în judecată din cauza gestionării defectuoase a crizei”, mai afirmă primarul de Bălți.

Amintim că videoclipul unui medic de la Ambulanțe, postat astăzi pe Facebook, a stârnit revolta întregii societăți. Tânărul i-a reproșat ministrului Sănătății că merg la chemări practic neechipați. El spune că după ce s-au plâns șefilor, au primit măști de foarte proastă calitate, prin care nu se poate respira și care nu au fixator. Ulterior, personalul medical a primit măști chirurgicale despre care spune că “cu siguranță nu sunt pentru intervenția în cazul pacienților cu COVID”.  „Doamna ministră, înainte să afirmați că suntem singuri responsabili de faptul că ne infectăm, asigurați-vă dacă cadrele medicale au echipament decent pentru a lupta cu acest virus”, spune lucrătorul medical. Iar la câteva minute după, imaginile au fost șterse.
Contactat de presă, tânărul a menționat că „a fost rugat insistent să șteargă video”, dar a evitat să dea numele persoanelor respective. Totuși, internauții au reușit să descarce video-ul, așa că acesta poate fi văzut și acum pe Facebook.
Autoritățile nu au comentat deocamdată cazul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.