Mark Tkaciuk, cercetat penal: „Mai departe va fi mai grav și mai josnic”

by D M
Distribuiti mai departe...

Mark Tkaciuk, unul dintre fondatorii Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic”, este cercetat într-un dosar penal pornit de Procuratura Anticorupție. Politicianul a anunțat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.

Mark Tkaciuk nu a precizat de ce anume este învinuit, comunicând doar că de acest dosar, care a fost deschis încă în anul 2017, s-a ocupat Adriana Bețișor, procuror la Procuratura Anticorupție.

„Doar ieri am adresat trei întrebări guvernării, iar astăzi am primit deja un răspuns absolut previzibil – un dosar penal împotriva mea și niște încercări de a dezvălui ceva despre membrii familiei mele.

Știți, când am revenit în politică, nici pentru o secundă nu am pus la îndoială faptul că, inevitabil, mă voi confrunta cu ceva de genul ăsta. Acum îmi dau seama că acesta este abia începutul, că mai departe va fi mai grav și mai josnic.

Nu cred că voi surprinde pe cineva dacă voi afirma că acest dosar penal a fost deschis încă în anul 2017, în perioada lui Plahotniuc. Și s-a ocupat de el una dintre cele mai cunoscute vedete ale justiției locale – procurorul Bețișor. Ce-i drept, am aflat despre aceasta tocmai peste trei ani. Iar în toată această perioadă, dosarul și-a așteptat prezentarea publică și, totodată, a fost și temei pentru autorități pentru a-mi intercepta convorbirile și pentru a mă urmări.

Știți, eu nu voi povesti acum, cât de nevinovat sunt. Actualii hoți și delapidatori să povestească aceste istorii emoționante și sentimentale despre ei. Eu pur și simplu știu: orice investigație – fie cea plahotniuchistă, fie cea actuală – va duce în mod inevitabil la un eșec total al acestui fals. Și altfel nu va fi

Iar acum, esențialul. Mă adresez către guvernare. Eu nu înțeleg, băieți, voi chiar ați decis să mă speriați? Cu un dosar penal? Chiar ați hotărât să vorbiți cu mine și cu colegii mei de pe poziția puterii? Ei bine, accept provocarea. Dar țineți minte și nu mai uitați niciodată: voi ați început!”, a scris Tkaciuk pe Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...