Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

03 Apr. 2020 / 09:15

Majorarea neargumentată a preţurilor la produsele de primă necesitate nu va fi admisă

Majorarea neargumentată a preţurilor la produsele de primă necesitate nu va fi admisă în condiţiile pandemiei. Este mesajul adresat de preşedintele Igor Dodon la o întrevedere cu conducătorii Asociaţiilor producătorilor din sectorul animalier şi vegetal, relatează Mesager.

În context, producătorii agricoli au fost asiguraţi că tarifele la energia electrică vor fi micşorate în curând, astfel acest factor nu va putea influenţa negativ asupra formării preţurilor.

„Este un an nu simplu din punct de vedere al agriculturii, ţinând cont de posibila secetă. De aceea, aş vrea să aud din partea dumneavoastră şi unele pronosticuri pentru anul curent, adică cum merge procesul de producer, şi volumul de producer, şi cum vor fi influenţate preţurile în timpul apropiat, şi unde este necesar noi să intervenim pentru a ajuta. Pentru că scopul nostru este să nu admitem la această etapă majorarea neargumentată a preţurilor la produsele de primă necesitate, a menţionat preşedintele Igor Dodon.

La sedinţă au mai fost lansate propuneri privind stimularea maximă a comerţului on-line, iar preşedintele a dat asigurări că orice obstacole care apar în comerţul extern vor fi depăşite, inclusiv prin negocieri cu partenerii externi.

Comentarii