COVID-19//Dodon, care mai ieri afirma că situația este sub control, azi îndeamnă diaspora să-și cumpere prima de asigurare medicală: “Sistemul de sănătate are nevoie acută de susținere”

by D M
Distribuiti mai departe...

Dodon, care mai ieri afirma că statul face față pandemiei de coronavirus, azi îndeamnă diaspora să-și cumpere prima de asigurare medicală pentru că „sistemul de sănătate are nevoie acută de susținere”.

Într-o postare pe Facebook, șeful statului spune că tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus este destul de costisitoare.

„O zi de spitalizare a unui pacient „ușor” costă 2.255 de lei, iar a celor care sînt internați în saloane de terapie intensivă, această sumă crește pînă la 5.300 de lei pe zi. Dacă e să ținem cont de faptul că un pacient se află în spital cel puțin 14 zile, tratamentul formelor ușoare costă statul 32 de mii de lei, iar a persoanelor în stare gravă – peste 74 de mii de lei„, spune șeful statului și îndeamnă moldovenii care revin de peste hotare să-și cumpere prima de asigurare medicală.

Totodată, el a îndemnat PAS să retragă de la Curtea de Apel sesizarea prin care formațiunea a atacat decizia de a obliga moldovenii reveniți de peste hotare să-și cumpere polița.

Am îndemnat cetățenii noștri, precum și unii politicieni să manifeste o atitudine responsabilă și serioasă față de această problemă și să nu speculeze pe subiectul obligativității de a procura polița de asigurare medicală, întrucât sistemul de sănătate are nevoie acută de susținere. În același context, am îndemnat politicienii să-și retragă petiția prin care cer anularea asigurării obligatorii pentru cei care revin în țară și să dea dovadă de solidaritate cu sistemul sănătății publice din țara noastră”, se spune în postarea președintelui.

La începutul lunii martie, președintele Igor Dodon susținea că autoritățile Republicii Moldova țin sub control criza provocată de coronavirusul de tip nou. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că teste și medicamente sunt suficiente, iar în spitale sunt amenajate spații suficiente cu utilajele medicale necesare pentru a interna atât persoanele infectate, cât și cele suspecte, scrie Accent TV.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...