/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/VIDEO/ Îndemnul „Stăm acasă” a prins bine, dar nu pentru toți

missing
25 martie 2020, ora 21:07

Îndemnul „Stăm acasă” a prins bine, dar nu pentru toți. În timp ce unii respectă cu strictețe restricțiile anunțate de autorități, alții au preferat astăzi să facă o plimbare prin parc. Militarii și poliția au avut grijă însă să-i trimită acasă. Ce-i drept nu toate parcurile din capitala erau vegheate de oamenii legii.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8:

„Mesajele de avertizare și recomandările privind autoizolarea sunt dublate, de astăzi, de restricții. Plimbările în parcuri și păduri sunt interzise. Totuși, în acest parc din capitală nu am întâlnit niciun polițist și niciun anunț în acest sens.”

Așa că unii au făcut sport, s-au plimbat sau au mers cu bicicleta.

„Ajunge să trăim în frică și să ne ocupăm cu fleacuri. Știți că de astăzi sunt interzise plimbările în parc? Clar că știu, dar autoritățile noastre inventează prostii”.

„De ce nu stați acasă? Îmi mișc un pic picioarele că de altfel nu o să mă pot mișca.”

Unii spun însă că au mers prin parc mai mult de nevoie.

„Vin pe jos. Mi-au scos o măsea vedeți că nu merge transportul. De la spitalul municipal. Am luat-o prin parc să ajung la Buiucani.”

„Noi suntem de la asistența socială. Noi aprovizionăm oamenii din etate să nu iasă afară”.

Am mers și prin Gradina Publică „Ștefan cel Mare”. În afară de militari și polițiști, pe alei nu se mai plimba nimeni.

Ion ULINICI, MILITAR

„Este ordin. Persoanele care se plimbă prin parc le avertizam că e carantina în locurile publice”.

„Flux minim de persoane, nu prea au fost tineri, puțini bătrâni. Nu am văzut niciun anunț ca plimbările nu se permit la intre în parc”.

Polițiștii și carabinierii patrulează nu doar în locurile publice.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8:

„Echipaj comun format din polițiști și tehnica militară a fost amplasat la acest sens giratoriu din capitală. Din mașina poliției este difuzat un mesaj privind coronavirusul.

„Noi patrulam de dimineața pană seara. Noi stăm și în mașini și mai ieșim să vedem să nu se adune multă lume.”

Chiar dacă mesajele de avrtizare răsună la colt de stradă unii bătrăni spun că au motive să iasă din case.

„De ce nu stați acasă. Trebuie să mănânc. Am cumpărat varză, ceapă. Boala asta îl face pe cetățeanul planetei pământ sa se oprească, sa se gândească. Se întâmpla din cauza degradării morale a întregii omeniri.”

„Cum va protejați? Mănânc usturoi, citesc, ma rog pentru toată lumea.”

Decizia de a scoate militarii Armatei Naționale a fost luata de autorități pentru a-i convinge pe moldoveni să nu iasă pe străzi nemotivat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram