/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Peste 300 de biserici au făcut ieri slujbe în interiorul lăcașelor. Chicu „Este o lipsă de responsabilitate”

missing
23 martie 2020, ora 18:28

În 375 de biserici ieri au fost oficiate slujbe în interiorul lăcașelor sfinte, deși indicația autorităților a fost ca liturghiile să fie sistate sau să se desfășoare în aer liber, astfel încât distanța dintre enoriași să fie de minim un metru, iar numărul acestora să nu fie de peste 50 de persoane. 

Premierul Ion Chicu, cel care a făcut publice aceste date, a calificat decizia clericilor de a petrece slujbele în interior o lipsă de responsabilitate.

„O să discutăm în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale pașii următori. Remarc cu mare regret că slujitorii bisericii respectivi nu manifestă respect și înțelegere în primul rând față de medicii noștri care luptă și repară erorile întregii societăți. Foarte mult sper ca nimeni dintre acei preoți care au oficiat aceste slujbe să nu se infecteze și să vină în instituțiile medicale pentru a fi ajutați de medicii noștri, pentru că medicii noștri vor avea respect și îi vor ajuta și vor avea o cu totul atitudine, decât au slujitorii bisericii față de medici și nu o să-i trateze cu singură linguriță și cu alte mijloace, o să-i trateze ca pe orișice alt pacient. Fac apel ca toți să respecte munca medicilor, care deja sunt la limita forțelor pentru a face față aceste epidemii”, a spus prim-ministrul.

Potrivit lui Ion Chicu, care face referire la datele colectate de Poliție, în 382 de biserici ieri slujbele au avut loc afară, iar în 305 de lăcașuri, fie au fost sistate, fie au avut loc fără enoriași.

În total, în Republica Moldova activează 1062 de biserici.

La același subiect:

/VIDEO/ CAMERAWOMAN #11 Biserica vs coronavirusul

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram