/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Grădina Botanică și Parcul Dendrarium sunt închise, dar oamenii se plimbă liber în Parcul Central, în pofida carantinei

missing
20 martie 2020, ora 22:44

Cele mai vizitate parcuri din capitală, Grădina Botanică și Dendrarium, și-au închis porțile din cauza noului coronavirus. Astfel, copacii ce dau deja în floare, dar și iarba de un verde crud nu au cum să fie admirate. În fața parcurilor veghează paznicii, care nu au lăsat nici echipa TV8 să calce pe teritoriu. Între timp, în spațiile verzi, care nu sunt îngrădite, oamenii au ieșit să ia o gură de aer, în mare parte fiind părinți cu copii. Asta chiar dacă Guvernul le cere tuturor celor care nu au ieșiri urgente să rămână în casă.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8

Dacă anterior Parcul Dendrariu era unul din cele mai vizitate locuri din capitală, iar chișinăuienii erau nerăbdători să admire cum reînvie natura, astăzi, în zi de primăvară, nici zare de om. Parcul și-a închis porțile.

Nici farmecul și frumusețea naturii de la Grădina Botanica nu poate fi admirat de chișinăuieni și asta în contextul Codului roșu de coronavirus. Nici echipa noastră de filmare nu a fost lăsată să intre pe teritoriul parcului.  Paznicul ne-a spus că absolut nimeni nu are acces aici.

În schimb, în Grădina Publică Ștefan cel Mare am surprins mai multă lume. Unii au ieșit la plimbare cu picii, alții cu animalele de companie, pe când alții au sfidat fricile și au venit să admire natura, stând la soare pe băncile din parc. Totuși, trag cu ochii la vecini, ca să nu fie foarte aproape de ei.

– Am ieșit cu copilul, îl învăț să meargă cu bicicleta. – Nu vă temeți afară? – Nu. E spațiu liber, aer curat. Păstrăm distanța de ceilalți. E foarte frumos afară. E mai bine de ieșit în grupuri mici.

Am ieșit un pic la natură. Cât poți să stai acasă…?

Eu des sunt pe afară. E clar că nu contactez cu fiecare. Zilele astea erau mai mulți. Ieri erau foarte mulți oameni. 

Am ieșit puțin. Mai departe de restul lumii. La soare, vitamina D.  Copiii nu înțeleg și vor să iasă puțin la joacă.  Este frumos, e bine. Păcat că nu putem merge la tobogane, să fie mai vesel, dar ne descurcăm așa.

În următoarele zile, însă, Baba Dochia își va scutura cojoacele. Meteorologii anunță, pentru sfârșitul săptămânii, temperaturi cu minus pe parcursul nopții. De sâmbătă, se așteaptă lapoviță și ninsori slabe.

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram