/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Riscă 15 ani de pușcărie pentru vânzarea ilegală a drogurilor. Membrii unui grup criminal, reținuți

missing
18 martie 2020, ora 13:54

Membrii unui grup criminal au fost reținuți pentru comercializarea ilegală a drogurilor. Substanțele narcotice erau vândute atât pe teritoriul țării, cât și în afara acesteia. Liderul grupării de 36 ani a fost reținut pentru contrabandă cu peste 130 kg de hașiș. Drogurile erau transportate din Spania spre Federația Rusă, cu tranzitarea Republicii Moldova. 

Ulterior, bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu. În luna februarie curent, el a fost condamnat la nouă ani de pușcărie. Sentința a fost pronunțată în lipsa condamnatului, din motiv că acesta a fugit în timp ce se afla în arest la domiciliu. La acest moment el este dat în căutare, informează PCCOCS.

În luna iunie 2019, oamenii legii au reținut un grup de persoane care fac parte din gruparea criminală. Indivizii erau responsabili de comercializarea marijuanei și hașișului. În urma operațiunii, forțele de ordine au pus sechestru peste 12 kg de droguri.

În luna octombrie 2019, a fost reținut un alt membru al grupării. De la acesta a fost sechestrat peste jumătate de kilogram de hașiș, pe care-l primise spre vânzare de la însuși liderul grupării, aflat în căutare.

În decembrie 2019, a fost reținut încă un membru al grupării, chiar în momentul  transmiterii a jumătate de kg de hașiș.

Ultimii membri ai acestei grupări criminale au fost reținuți în martie 2020. De la aceștia au fost sechestrate droguri, arme de foc deținute ilegal și automobile, care erau folosite în activitatea criminală.

De asemenea, a fost pus sechestru peste patru kilograme de hașiș, care pe piața neagră ar valora peste 400 de mii de lei, două automobile – „Toyota Land Cruiser” și „Volkswagen Phaeton”, care valorează peste 700 de mii de lei.

Patru membri ai grupării se află în stare de arest, doi cooperează cu autoritățile de investigație și sunt cercetați în libertate, alți doi la moment se eschivează de la organul de urmărire penală, inclusiv capul grupării. Căutările continuă.

În cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, membrii grupării criminale riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani pentru circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare și pentru infracțiunea de contrabandă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram