Până la 7 ani de închisoare și amenzi de 50.000 pentru cei care nu vor respecta măsurile de carantină

by D M
Distribuiti mai departe...

Amenzi de până la 50 de mii de lei sau până la 7 ani de închisoare riscă moldovenii care nu respectă regimului de carantină, dar și cerințele autorităților pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. Sunt modificările la Codul Penal, aprobate în două lecturi de Parlament în contextul extinderii virusului de tip nou COVID-19.

Nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli, va fi pedepsită cu amendă de până la 50 de mii de lei sau cu închisoare de până la 3 ani. Aceleași fapte soldate din imprudenţă cu vătămarea gravă sau medie a sănătăţii sau cu decesul persoanei se pedepsesc cu închisoare de până la 7 ani.

De asemenea, proiectul de lege completează Codul Contravențional cu un nou articol, care prevede sancționarea pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol de contaminare populația. Amenda va constitui până la 25 de mii de lei pentru persoana fizică și până la 75 de mii de lei pentru persoanele juridice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...