Dodon acuză oamenii de lipsă de responsabilitate după ce chiar el a dat un exemplu în acest sens

by D M
Distribuiti mai departe...

Șeful statului, Igor Dodon a acuzat de iresponsabilitate cetățenii care au revenit din Italia și nu au stat în carantină. Președintele a făcut remarca într-un mesaj pe Facebook în care anunța convocarea membrilor Consiliului Suprem de Securitate într-o ședință de urgență.

Din păcate, cele 3 cazuri confirmate ne arată că avem o problemă reală mare în ceea ce privește conștientizarea deplină de către unele persoane a obligativității de a respecta cu strictețe cerințele anunțate de medici pentru prevenirea răspândirii virusului. Dacă gradul de responsabilizare nu va crește în următoarea perioadă, nici o măsură luată, oricât de bună ar fi, nu va putea stăpâni deplin răspândirea virusului. De aceea, fac încă o dată apel în special la concetățenii noștri care vin din Italia să colaboreze imediat cu autoritățile și să respecte regimul de carantină obligatoriu. O fac pentru securitatea lor, a apropiaților, dar și a cetățenilor în general”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, după ce chiar el a dat dovadă de lipsă de responsabilitate. După ce și-a întrerupt vizita în Rusia, țară afectată de coronavirus, șeful statului nu a stat în carantină 14 zile, așa cum le recomandă celorlalți. 

Опубликовано Igor Dodon Вторник, 10 марта 2020 г.

Plus la toate, măsurile de prevenire au fost luate mai târziu decât s-ar fi cuvenit. Asta cu toate că primarul de Bălți încă acum două săptămâni îndemna să se acționeze pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Și ieri, Renato Usatîi a chemat autoritățile centrale să ia pericolul în serios și se grăbească la întreprindere acțiunilor.

“Dacă virusului nu i-au putut ține piept țări precum Italia sau Franța, unde nivelul de trai e mai ridicat, oamenii au posibilitatea să se hrănească mai bine și mai sănătos, iar sistemul medical este cu adevărat funcțional, ce să vorbim despre Moldova, unde pensionarii nu au cu ce trăi, iar organismul le este slăbit pentru că nu primește nutrienții necesari”, spunea Usatîi revoltat într-un live pe Facebook.   

Tot ieri, edilul de la Bălți îndemna autoritățile centrale să închidă urgent școlile și grădinițele, ca una dintre principalele măsuri de protecție împotriva răspândirii bolii, mai ales după ce fusese confirmat primul caz de infectare.

“Nu dă Doamne ca această infecție să ajungă în satele și orașele din țară. Dacă se întâmplă asta, nu o să putem face nimic, iar mortalitatea va fi mult mai mare decât în alte țări”, spunea Usatîi. În prezent, există trei cazuri confirmate și 13 suspecți. Totodată, numărul medicilor la punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat având în vedere fluxul mare al persoanelor cu febră care vin în țară.  

Про короновирус и не только.

Опубликовано Усатыем Ренато-Renato Usatii Понедельник, 9 марта 2020 г.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...