/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Un autocar cu moldoveni veniți din Italia, oprit în carantină în România, după ce un pasager a făcut febră. Va fi testat pentru coronavirus

missing
09 martie 2020, ora 12:29

Mai mulți moldoveni, pasageri ai unui autocar care se întorcea din Italia, a fost plasat ieri în carantină, în România. Autobuzul intrase în România prin vama Borș și a fost oprit în carantină în județul Bihor, după ce unul dintre pasageri a făcut febră 38. 

Despre acest lucru a anunțat într-o intervenție televizată șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al României, dr. Raed Arafat.

“Vă dau un exemplu azi, al unui autocar cu cetăţeni din Republica Moldova, care a ajuns la graniţa cu judeţul Bihor, şi o persoană din autocar, care provenea din zona Lombardia, era cu febră 38, şi care a fost verificată de mai multe ori. Persoana respectivă a trecut peste tot şi s-a oprit în România, unde s-a făcut controlul sanitar. Decizia a fost luarea persoanei la spital şi realizarea analizelor şi o să vedem dacă este pozitivă sau negativă. Restul pasagerilor autocarului au intrat în carantină în judeţul Bihor. Nu s-a permis autocarului continuarea drumului către Republica Moldova”, a declarat şeful DSU la o emisiune de la Antena 1, citat de ebihoreanul.ro.

Bărbatul a fost transportat la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea, unde medicii îi vor face analizele pentru coronavirus și îl vor ține izolat.

Președintele țării, Igor Dodon a subliniat într-o conferință de presă susțonită în această dimineață că autoritățile de la Chișinău poartă în prezent discuții cu cele din România, pentru a afla detalii despre acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram