/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Iarna care s-a încheiat deja - cea mai caldă din istoria măsurătorilor de temperatură din Europa

missing
07 martie 2020, ora 07:49

Iarna care s-a încheiat deja a fost cea mai caldă din istoria măsurătorilor de temperatură din Europa. Nordul şi estul continentului european au fost cele mai afectate de temperaturile ridicate. Constatarea îi aparține Serviciului european de Schimbări Climatice, care deține date din anul 1855.

De la începutul lunii decembrie până la sfârșitul lunii februarie, temperatura medie a fost cu 3, 4 grade Celsius mai mare decât cele înregistrate în 1981 și 2010, dar și cu 1,4 grade peste recordul anterior stabilit în 2015-2016. „În comparație cu iernile anterioare, aceasta a fost neobișnuit de caldă și blândă pentru Europa”, a precizat directorul Serviciului de Schimbări Climatice Copernicus, care deține date din 1855.

Din cauza climatului, aflat mereu în schimbare, este influențată aproape orice activitate, cum ar fi sezonul vinului eșuat în Germania. Iar acest lucru nu poate fi atribuit doar încălzirii globale. Din punct de vedere meteorologic, sezonul rece s-a încheiat la sfârşitul lunii februarie, în timp ce iarna calendaristică se încheie pe 20 martie, odată cu echinocţiul de primăvară, când ziua devine egală cu noaptea. Nordul şi estul continentului european au fost cele mai afectate de temperaturile ridicate. Aceeaşi tendinţă a afectat Siberia şi Asia Centrală. Și Republica Moldova a avut parte de o iarnă neobișnuit de caldă, cu ninsori neînsemnate și temperaturi, mai mult, cu plus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram