/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Diacov spune ce au vorbit cu reprezentanții PSRM: „Discuția a fost într-o atmosferă prietenească”

missing
05 martie 2020, ora 14:55

Reprezentanții Partidului Democrat au venit cu primele declarații după discuțiile de la Parlament pe care le-au  purtat cu socialiștii. Președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov afirmă că democrații au venit cu un proiect și ulterior se va decide în ce măsură ar putea forma o coaliție.

„A avut loc un schimb de păreri în ceea ce privește posibilitatea de conlucrare, de căutare a unor soluții pentru a crea o coaliție de guvernare și a crea perspective de stabilizare a R. Moldova. Noi am venit cu un proiect pentru Moldova Europeană care înseamnă un angajament politic al PDM și în baza acestui proiect o să discutăm în ce măsură noi putem să ne implicăm în coaliție. Discuția a fost într-o atmosferă prietenească. Nu am discutat instituții concrete, așa cum se speculează. Am discutat direcții de activitate. Urmează ca în zilele următoare deja să intrăm în detalii”, a spus Diacov.

Cât despre cele patru ministere: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe, despre care anunțase deputatul Andrian Candu că în urma unei coaliții PD-PSRM ar urma să fie conduse de reprezentanți ai Partidului Democrat, Diacov a răspuns că: „Noi avem nouă ministere. Eu cred că dacă 50% din ministere vor fi asumate de PDM, va fi o chestie normală. Noi am făcut un schimb de părere la partid și pe întreaga listă. Am făcut o revizie dacă avem persoane pregătite pentru aceste domenii. Este important să găsim un compromis cu cei care sunt la guvernare”. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram