/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Noi bunuri, în valoare de aproape 10 mil de lei, sechestrate în dosarul fraudei bancare

missing
02 martie 2020, ora 13:09

Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) a aplicat, săptămâna trecută, noi sechestre în dosarul fraudei bancare. Valoarea bunurilor indisponibilizate se ridică la 9,7 milioane de lei.

Printre bunurile sechestrate se numără terenuri agricole, încăperi locative şi nelocative şi mijloace de transport. Pe parcursul lunii februarie, oamenii legii au anunțat că au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 72,4 milioane de lei în dosarul fraudei bancare.

Anterior, ARBI a prezentat informaţii reprezentanților Direcției afaceri economice și financiare din cadrul Comisiei Europene, care au fost într-o vizită de lucru la Chișinău, despre activităţile desfăşurate pentru recuperarea banilor sustrași din „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”.

Oamenii legii au anunțat că au desfășurat investigații financiare paralele în baza a 8 delegații ale procurorilor în privința a 38 de persoane fizice și 7 companii, iar ca rezultat au identificat și au aplicat sechestru pe bunuri în valoare totală de 1,4 miliarde de lei.

ARBI a expediat solicitări în 36 de jurisdicții (Europol) și 47 jurisdicții (Interpol) și au primit deja răspunsuri de la 64 de state în cadrul dosarelor initiate pentru frauda bancară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram