/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

PAS va depune o nouă moțiune împotriva lui Ciocoi

missing
02 martie 2020, ora 13:11

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va depune o nouă moțiune împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, în urma protestului veteranilor de pe Nistru, care are loc astăzi în fața Guvernului. Anunțul a fost făcut de către deputatul Sergiu Litvinenco. 

„Acțiunile nesăbuite ale lui Igor Dodon au determinat protestul legitim al combatanților. Acestea au fost manifestate atât în ceea ce privește nesoluționarea revendicărilor sociale ale celor care au apărat independența Republicii Moldova, cât și de păstrare în funcție a ministrului de externe Ciocoi, care i-a jignit în cel mai iresponsabil mod pe acești oameni. 

Suntem ferm convinși că Aureliu Ciocoi trebuie demis din funcție. De aceea, vom pregăti o nouă moțiune simplă pe care o vom depune la prima ședință a Parlamentului. Facem apel către toţi deputații să semneze această moțiune”, a scris pe pagina sa de Facebook, Sergiu Litvinenco.

Anterior, deputații PPDA și PAS au mai înaintat o moțiune împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, dar aceasta nu a fost admisă în procedura legislativă. Proiectul a fost respins de Biroul Permanent al Parlamentului, care a motivat că moțiunea „nu avea dispozitivul” din care să fie clar ce se cere de la ministru.

Moțiunea a fost depusă după ce declarația lui Aureliu Ciocoi, precum că armata rusă ar fi intervenit în războiul de pe Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”, a stârnit mai multe nemulțumiri în societate.

Vineri, deputații PPDA și PAS au înaintat o moțiune simplă împotriva activității ministrului Economiei, Anatol Usatîi. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că a fost încălcat regulamentul și licitațiile pentru reabilitarea drumurilor nu au fost anunțate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

De cealaltă parte, premierul se arată mulțumit de activitatea ministrului Anatol Usatîi. „Deputații pot să înainteze moțiuni pe bandă rulantă”, a declarat Ion Chicu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram