Partidul Nostru sărbătorește! Formațiunea politică, greu încercată încă de la fondare, marchează primul jubileu

by D M
Distribuiti mai departe...

Partidul Politic “Partidul Nostru” împlinește cinci ani de la înregistrarea sa oficială. Cu această ocazie, pe pagina de Facebook a site-ului formațiunii a fost postat un videoclip emoționant.

Astăzi Partidul Nostru a împlinit cinci ani!

Astăzi Partidul Nostru a împlinit cinci ani!Îi felicităm pe toți cei care ne-au susținut și au crezut în noi.Avem încă multe lucruri de realizat și victorii de înregistrat. Dar suntem încrezători că împreună o să obținem dreptatea și o să facem ordine în țară!Astăzi sărbătorim nu doar jubileul Partidului Nostru, dar și pe toți membrii și susținătorii formațiunii! Iar asta deja este o victorie. O victorie a noastră, a tuturor!La mulți ani, dragi colegi!Învingem împreună pentru că puterea este în adevăr!

Опубликовано Partidul Nostru – Наша Партия Четверг, 27 февраля 2020 г.

 

Tot astăzi, liderul partidului, Renato Usatîi a felicitat membrii și simpatizanții formațiunii. El a amintit într-o postare pe Facebook de toate momentele dificile prin care a trecut formațiunea. Printre acestea se numără hărțuirile, represiunile, dosarele penale și presiunile la care au fost supuși oamenii din prima linie.

“În urmă cu cinci ani, pe 27 februarie 2015, în Moldova a apărut o nouă forță politică – “Partidul Nostru”. Deși organizația activa deja de un an și avea susținerea a sute de mii de oameni, autoritățile refuzau să o înregistreze. Se întâmpla pentru că politicienii acelor timpuri, care, la fel ca niște caracatițe, și-au înfipt tentaculele în toate instituțiile statului, s-au speriat de acest nou suflu de pe arena politică, care și-a propus să curățe Moldova de corupție și să le ofere oamenilor dreptatea mult așteptată. Puterea noastră era în adevăr, acel deziderat care a stârnit frică și continuă să o facă. Am fost eliminați din alegeri, liderul, dar și alți oameni din fruntea partidului, simpatizanții formațiunii, primarii, consilierii locali nu au fost lăsați nici o singură zi în pace. Împotriva acestora au fost pornite provocări și zeci de dosare motivate politic. S-a încercat nu doar să se bage frica în oameni, dar și să fie cumpărați. Unii nu au rezistat în fața presiunii enorme și au plecat, alții însă au trecut prin foc și pară, strigând despre nedreptatea care li se face la acțiuni de protest, participând la campanii electorale extrem de dure, lăsându-se arestați, târâți prin instanțe de judecată și supuși unor interogatorii de-a dreptul îngrozitoare. Aceștia, alături de membrii Partidului Nostru și simpatizanții formațiunii, din întreaga țară, dar și de peste hotarele ei, marchează astăzi primul jubileu ca pe o sărbătoare a sufletului. Nu o să enumăr toate evenimentele care s-au produs în acești cinci ani. Cel mai important e că în 2014 am reușit să ne ridicăm împotriva regimului oligarhic și represiv. Am crezut mereu că această forță a răului va pleca. Este victoria noastră, dar și a tuturor forțelor democratice din Moldova. Nu ne putem împăca însă doar cu ce am obținut până acum, pentru că cineva dorește să se limiteze la schimbări de fațadă și să păstreze caracterul autoritar al fostului regim, dar deja sub propriul control. Nu o să le permitem unor astfel de politicieni să imite schimbările. Reformele adevărate trebuie să se producă, așa că lupta continuă. Iar planurile noastre sunt cu adevărat mărețe. Îi felicit pe toți cu ocazia celei de-a cincea aniversări a Partidului Nostru! Vom reuși să le facem pe toate pentru că puterea este în adevăr!”, a scris Renato Usatîi în mesajul său.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...