/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ministrul Justiției cere sancțiuni disciplinare pentru magistrații și procurorii implicați în procesul de judecată în cazul Șor

missing
21 februarie 2020, ora 15:06

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi intenționează să depună sesizări la Consiliul Superior al Magistraturii, dar și la Consiliul Superior al Procurorilor în cazul tergiversării examinării dosarului lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul.

Totodată, ministrul anunță că va cere inițierea unor proceduri disciplinare pe numele judecătorilor ce examinează dosarul Șor și al procurorilor care reprezintă acuzarea de stat în instanță.

Urmare a situației deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Șor, anunț, în calitate de membru CSM și CSP, depun sesizări pe numele judecătorilor ce examinează aceasta speță, dar și pe reprezentanții organului procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificați din punct de vedere disciplinar, dar și prin prisma calificării acestora. Totodată voi sesiza ANI să verifice acești funcționari de stat”, a scris Fadei Nagacevschi pe Facebook, după ce astăzi s-a amânat din nou ședința de judecată în cazul Șor.

Următoarea ședință a fost fixată pentru data de 19 martie. Astăzi fost a opta oară când ședința în acest dosar a fost amânată din exact același motiv – nu a ajuns în instanță o expertiză financiar-contabilă cerută de apărare.

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Cahul, în dosarul lui Ilan Șor, amânată pentru a opta oară din același motiv

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram