/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: Vești bune, slăbiciunea lui Putin și pierderi mari pentru armata rusă

/FOTO/ Cireşe vândute la preţuri astronomice într-un market din Chișinău. Cât costă un kg din cele mai scumpe fructe

missing
08 februarie 2020, ora 20:34

Se pare că cireşele au devenit, unele dintre cele mai scumpe fructe vândute în luna februarie pe rafturile dintr-un market din Chișinău.

Comercianții au mărit valoarea acestora până la refuz. Astfel, pentru un kilogram de cireșe pofticioșii sunt nevoiți să scoată din buzunar 460 de lei. Imaginea a fost surprinsă de un internaut, care a și postat azi fotografia pe pagina sa de Facebook.

Foto: Sergiu Bejenari

Nu se cunoaște deocamdată de unde sunt imporate cireșele.

În luna mai a anului trecut un kilogram de cireșele importate din Grecia, costau 280 de lei. Mai ieftine au fost cele culese de pe copacii din Moldova – în jur de 150 de lei costă kilogramul.

Prețul pipărat al primelor cireșe dulci de anul trecut, care au apărut pe piață a devenit subiect de discuții și motiv de amuzament. Glumele legate de prețul înalt al unui kilogram de cireșe au depășit însă rețelele de socializare și au ajuns pe panourile virtuale de schimb valutar.

O bancă din România a afișat la data de 16 mai cursul valutar în cireșe. Astfel, atunci o liră sterlină a fost estimată la aproximativ cinci cireșe; un euro, la circa  4,5 cireșe, un dolar, la circa patru cireșe, iar un leu moldovenesc, circa 0,3 cireșe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram