/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Circulară de la minister în toate instituțiile de învățământ din cauza infecțiilor respiratorii și gripei

missing
31 ianuarie 2020, ora 12:17

Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării a expediat o circulară tuturor managerilor instituţiilor de învăţământ general și profesional-tehnic prin care se cere respectarea metodelor de profilaxie epidemiologică a gripei și infecțiilor acute ale căilor respiratorii.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor și depistarea precoce, în sezonul gripal al infecțiilor respiratorii acute, MECC recomandă următoarele măsuri:

– respectarea strictă a regimului de temperatură în sălile de clasă şi de grupe din instituţiile de învăţământ general, în conformitate cu regulile şi normativele sanitaro-epidemiologice de stat în vigoare;

– efectuarea zilnică a curăţeniei în toate încăperile cu utilizarea dezinfectanților;

– asigurarea condiţiilor de igienă personală, în mod obligatoriu, spălatul pe mâini cu apă şi săpun;

– interzicerea exercitarea funcţiilor de serviciu personalului cu simptome de gripă și infecții respiratorii

În caz de apariţie a focarelor de gripă şi infecțiilor respiratorii acute, concomitent cu măsurile antiepidemice nominalizate se recomandă suplimentar:

– efectuarea triajului epidemiologic în instituţiile de învăţământ general, reţinerea la domiciliu de către părinţi a copiilor bolnavi

– adresarea imediată la medic la apariţia primelor simptome de boală: tuse, febră și dificultăți de respirație;

– intensificarea regimului de aerisire din încăperi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram