/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Pește inclus în Cartea Roșie, depistat în stare de putrefacție la Dubăsari. Pescarii s-au ales cu amenzi de mii de lei

missing
29 ianuarie 2020, ora 11:38

Circa 50 de kilograme de pește de specia vârezub, inclusă în Cartea Roșie, au fost depistate de inspectorii de mediu în perioada 24 – 25 ianuarie pe lacul de acumulare Dubăsari.

Peștele se afla în două plase, în stare de putrefacție avansată. Acesta a fost imposibil de ridicat. Pescarii s-au ales cu amenzi de peste trei mii de lei și au fost obligați să achite un prejudiciu în sumă de 180 de lei.

Foto: Facebook/ Inspectoratul Pentru Protecția Mediului

Potrivit șefului Inspecției pentru Protecţia Mediului Dubăsari, Vitalie Chirilov, controalele efectuate au avut drept scop prevenirea cazurilor de braconaj piscicol.

Foto: Facebook/ Inspectoratul Pentru Protecția Mediului

Pe parcursul raziei pe lacul de acumulare Dubăsari au mai fost depistate și ridicate opt plase din monofilament de diferite dimensiuni cu lungimea de 480 m.

Foto: Facebook/ Inspectoratul Pentru Protecția Mediului

În rezultat au fost supuşi verificării 32 de pescari ce dețineau permise pentru pescuitul amator-sportiv și de agrement pentru anul 2020. Șapte procese-verbale contravenționale au fost încheiate.

Foto: Facebook/ Inspectoratul Pentru Protecția Mediului

Amintim că acum o săptămână aceeași specie de pește se vindea nestingherit la Piața Centrală. Agentul economic urma să fie sancționat cu amendă în mărime de la 1500 de lei până la trei mii de lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram