VIDEO//Ilian Cașu: La CNA “se murează” un dosar penal, în care sunt cercetate ilegalitățile comise la pavarea străzii pietonale “Eugen Doga”

by D M
Distribuiti mai departe...

La CNA “se murează” un dosar penal, în care sunt cercetate ilegalitățile comise la pavarea străzii pietonale “Eugen Doga”. Partidul Nostru Chișinău, prin vocea lui Ilian Cașu, le cere autorităților să reia urmărirea penală. Politicianul a făcut îndemnul într-un video postat pe Facebook.

Partidul Nostru Chisinau catre directorul CNA, Ruslan Flocea: Scoateti de la murat dosarul penal privind hotiile la constructia pietonalei Eugen Doga.

Опубликовано Ilian Cașu Воскресенье, 26 января 2020 г.

Partidul Nostru Chișinău continuă să investigheze jaful și debandada de pe strada pietonală “Eugen Doga”. Am aflat câteva detalii despre jaf atunci când s-a construit în 2014 această pseudo pietonală. Vrem să vă spunem despre caldarâmul care a fost folosit. Dimensiunea cuburilor de piatră de pe caldarâm este de 5 pe 10, pe când în acte este scris 6 pe 12. Evident s-a plătit pentru pietrele cu dimensiunea indicată în factură, respectiv și munca a fost mai scumpă”, spune Cașu.

Fostul consilier municipal subliniază însă că în procesul de amenajare a străzii pietonale, pe lângă dimensiunea diferită a pietrelor de pe caldarâm, se mai întrezărește un element corupțional.

Aici sunt felinarele pe care le-a dăruit Chișinăului o companie privată. Am aflat că acea companie, în afară de felinare, a mai plătit o parte din caldarâm, iar cei de la Primărie, responsabili de construcția pietonalei, au făcut așa că Primăria chipurile a plătit pentru caldarâmul pentru care a plătit de fapt agentul economic. Ne adresăm către CNA, noului șef, Ruslan Flocea, de cinci ani, acesta este al șaselea deja, dosarul privind furtul și ilegalitățile care au fost comise, se murează la CNA. Partidul Nostru Chișinău vă întreabă oficial, vom face și un demers, de ce se murează dosarul și de ce nu-i pedepsiți pe hoți?”, întreabă Cașu.

Lucrările de construcție a primei străzi pietonale din Chișinău au început în 2014 și au fost finalizate un an mai târziu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...