/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ce decizie a aprobat CSM în cazul judecătorului Mihai Murguleț, care vrea concediu pentru îngrijirea copilului  

missing
24 ianuarie 2020, ora 11:23

Magistratul Mihai Murguleț, care a depus nota informativă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma căreia toată conducerea Judecătoriei Chișinău a fost înlăturată temporar de la exercitarea atribuțiilor de serviciu, cere insistent să i de acorde concediu pentru îngrijirea copilului.

După ce vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, a respins cererea lui Murguleț prin care a solicitat să-i fie acordat concediu parțial pentru îngrijirea copilului până la vârsta de patru ani, magistratul s-a adresat la CSM.

Astăzi, instituția a analizat cererea și a decis să o remită președintelui Judecătoriei Chișinău, pentru că ar fi de competența lui să o examineze.

Amintim că vicepreședintele instanței, Ghenadie Pavliuc, a refuzat să-i acorde concediu lui Murguleț motivând că acesta are în procedură mai multe dosare nefinalizate. De asemenea, termenul contractului său de muncă expiră pe 3 februarie curent.

Mandatul său expiră de drept la 3 februarie. Concediul parțial pentru îngrijirea copilului nu va mai putea fi acordat unei persoane care nu va mai avea calitatea de salariat”, a argumentat Pavliuc.

Pe de altă parte, CSM a aprobat anterior cererea lui Murguleț de a remite dosarul spre examinare Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor și Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, pentru a fi numit în funcție până la atingerea plafonului de vârstă.

Judecătorul Mihai Murguleț se plânge că este hărțuit de conducerea Judecătoriei Chișinău după nota informativă pe care a scris-o și nu poate activa în condiții normale în cadrul instituției. Anterior, acesta a dezvăluit mai multe lucruri care s-au produs în ultima perioadă în viața sa, care dau de bănuit.

„Din pură coincidență pe 6 septembrie 2019 o persoană necunoscută mi-a fracturat mâna așa încât mi-a fost afectat nervul radial. Drept rezultat humerusul mi-a fost strâns pe bucăți, iar timp de 3 luni puteam mișca doar 3 degete.

Ulterior, la fel din pură coincidență, geamul de tip termopan de la biroul de serviciu s-a spart de la vânt, așa a constatat Breazu Ina din echipa rachetă a lui Pavliuc. Evident, din pură coincidență camerele video instalate la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, nu funcționau anume în acea zi!

În lipsa oricărei proceduri disciplinare, civile sau penale și în lipsa mea a fost efectuat un control în biroul meu, fiind ridicate toate dosarele aflate în examinare și totodată percheziționate inclusiv toate sertarele, dar și ascultate CD-urile cu interceptările legalizate de mine în calitate de judecător de instrucție. Ulterior, aproape toate dosarele au fost expediate în adresa CNA „pentru a verifica dacă nu am comis infracțiunea de neglijență în serviciu”.

Asta e tot ce poate fioroasa conducere a Judecătoriei Chișinău? Apropo, toată arhiva pe ultimii 5 ani tot a fost verificată pentru a identifica două hotărâri contradictorii. Rog mult să-i transmiteți personal lui Pavliuc motivele neprezenței mele la serviciu, că nu știu de ce poșta mea nu ajunge la dumnealui”, a scris Mihai Murguleț pe Facebook și a atașat și mai multe certificate medicale, care confirmă problemele la mână din cauza cărora stă în concediu medical.

/DOC/ Procuratura a clasat procesul penal inițiat pentru verificarea abuzurilor invocate de judecătorul Mihai Murguleț. Acesta riscă să-și piardă funcția

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram