/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Grave încălcări depistate la mai multe magazine și piețe din Basarabeasca. Produse expirate și fără acte de proveniență

missing
16 ianuarie 2020, ora 11:25

Mai multe magazine și piețe din orașul Basarabeasca, care comercializau produselor alimentare, au fost verificate de specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). În cadrul unor controale inopinate au fost depistate un șir de încălcări grave ale comercianților.

Printre acestea se numără:

  • Comercializarea produselor alimentare în lipsa actelor de proveniență;
  • Comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat;
  • Nerespectarea cerințelor referitor la vecinătatea produselor alimentare;
  • Nerespectarea regimului termic de păstrare a produselor alimentare ușor alterabile ;
  • Etichetarea incorectă a produselor expuse comercializării.

Din comerț au fost retrase produse cu termenul de valabilitate expirat:

– produse de cofetărie -10 kg,

– torte – 5 bucăți;

– produse lactate neconforme- 7 kg;

– pește – 3 kg;

– produse de patiserie- 6 kg;

– conserve din pește, ciuperci conservate, băuturi răcoritoare  și porumb conservat.

Au fost depistate produse și semiproduse din carne (carne tocată – 2 kg, gambe de pui broiler – 4 kg, mici congelați – 5 kg,) în lipsa etichetei și certificaelor de însoțire.

În rezultatul controalelor au fost întocmite cinci procese-verbale de contravenție și aplicate amenzi în sumă de 11 300 lei.

Inspectorii ANSA au mai făcut verificări și în raionul Telenești. Acolo, produsele alimentare de origine animala erau vândute neconforme, nu era respectat regimul termic a utilajelor frigorifice. Mai mult, produsele erau vândute în lipsa actelor de însoțire referitoare la calitatea, cantitatea și siguranța lor.

În cazul acesta au fost întocmit trei procese-verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea sancțiunilor sub formă de amenzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram