image
Sursa foto: libertatea.ro

Cea mai populară actriță din Iran a izbucnit la adresa regimului: „Nu suntem cetățeni, ci prizonieri!”

Cea mai cunoscută actriță iraniană, Taraneh Alidoosti, a criticat dur regimul de la Teheran, duminică, în timp ce manifestanții antiguvernamentali erau atacați de autorități cu gaze lacrimogene și chiar muniție de război, notează The Guardian.

Taraneh Alidoosti a izbucnit duminică, într-un mesaj pe Instagram către cei peste șase milioane de fani: „M-am luptat cu acest vis multă vreme și nu am vrut să îl accept. Nu suntem cetățeni. Niciodată nu am fost. Suntem prizonieri”, a scris ea, informează libertatea.ro.

Alidoosti a anunțat că și-a înlocuit fotografia de profil cu o imagine complet neagră, în semn de doliu pentru protestatarii uciși de forțele de securitate în timpul protestelor din noiembrie 2019. Doliul, a specificat ea, nu are legătură cu uciderea generalului Qassem Soleimani.

Mesajul neobișnuit de deschis al actriței a venit în timpul protestelor izbucnite la Teheran împotriva regimului, ca urmare a doborârii avionului ucrainean de către forțele iraniene. Alidoosti a mai avut intervenții politice în trecut. Ea a catalogat drept rasistă decizia SUA de a bloca eliberarea de vize pentru cetățenii iranieni, în 2017.

Deși a jucat în filmul The Salesman, nominalizat la OScar, ea a decis să boicoteze ceremonia de decernare a premiilor, la care fusese invitată. În 2016, ea a stârnit criticile conservatorilor iranieni după ce s-a afișat cu un tatuaj feminist pe braț.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: