/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Partidul Popular Românesc are un președinte interimar, după plecarea lui Țurcanu

missing
13 ianuarie 2020, ora 11:15

Partidul Popular Românesc (PPR) are un nou președinte. Interimatul va fi exercitat de Tatiana Potîng, membră-fondatoare a formațiunii, până în prezent – vicepreședintă a partidului. Decizia a fost luată acum două zile de către Consiliul Politic Național, după ce Vlad Țurcanu a părăsit PPR, al cărui președinte a fost timp de câteva luni.

Președintele interimar a fost ales pentru perioada de până la următorul congres. „Dragi prieteni, se știe că PPR, împreună cu celelalte partide unioniste, se află în procesul de constituire a Mișcării Unioniste din Republica Moldova. Se cunoaște, de asemenea, că din această cauză formațiunea a fost abandonată de fostul președinte. În circumstanțele create am considerat imperios necesar să ne continuăm parcursul și să asigurăm deplina funcționalitate și legitimitate a PPR-ului. Din aceste considerente am acceptat provocarea și propunerea colegilor de a fi președinte interimar al formațiuni”, a scris pe pagina sa de Facebook Tatiana Potîng.

Plecarea lui Vlad Țurcanu din partid a fost calificată de colegi drept un gest „nedemn”. „Este un gest necolegial și lipsit de respect față de toți cei care l-au învestit cu încrederea lor la ultimul congres și în ultima campanie electorală”, se arată într-un comunicat al partidului. De asemenea, membrii consiliului îl acuză pe Vlad Țurcanu că după ultimele alegeri a lucrat pe o agendă ascunsă de colegii săi și a făcut planuri tainice.

Plecarea subită, abruptă, impropriu și denaturat motivată a fostului președinte a demonstrat lipsa calităților lui de lider, caracterul unui parvenit în politică pe criterii meschine, oportuniste. Or, să execuți manevre discrete de punere a lui în aplicare, să accepți oferta celor pe care mai ieri îi eticheta drept hiene și șacali este descalificant pentru un debutant în politică. Nu încape îndoială că memoria colectivă va reține cum acest debut s-a consumat într-o banală și ingrată trădare”, spun reprezentanții formațiunii. 

Contactat telefonic, Vlad Țurcanu a spus că lasă la discreția membrilor PPR declarațiile pe care și le asumă.

Amintim că după ce a părăsit PPR, Vlad Țurcanu s-a alăturat Partidului Unității Naționale (PUN), la finele lunii decembrie a anului trecut.  Recent, el a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al PUN-ului, condus de deputatul Octavian Țîcu.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram