Golea: Renato Usatîi, un concurent de temut pentru Igor Dodon

by D M
Distribuiti mai departe...

Într-un interviu pentru „Europa Liberă”, jurnalistul și comentatorul politic Anatol Golea a declarat că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, îl poate lăsa pe Igor Dodon fără o mare parte a electoratului, scrie Point.md

„Renato Usatîi poate deveni într-adevăr candidatul cu cele mai mari șanse de a atrage o parte a electoratului la stânga, care tradițional votează cu Dodon, pentru că până în prezent nu există niciun candidat al Congresului Civic. Nu au niciun lider și este puțin probabil ca unul să apară în viitorul apropiat”, a declarat jurnalistul.

Golea a subliniat însă că ascensiunea politică a liderului PN, Renato Usatîi, depinde de foarte mulți factori. 

„Renato Usatîi are șanse mari, dar poate fi oprit de  Rusia, Londra, dosarele penale pornite împotriva sa în Republica Moldova – dacă nu mă înșel sunt 26 de dosare. O să urmărim, desigur … Dar este un concurent foarte serios pentru Igor Dodon. La alegerile prezidențiale din 2016, el i-a acordat lui Dodon 6% din voturile obținute de Ciubașenco, ceea ce l-a și făcut președinte pe Dodon. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea”, a adăugat jurnalistul.

Potrivit lui Golea, rival al lui Dodon, în cursa pentru prezidențiale, poate deveni și  Vladimir Voronin.

„În plus, se vorbește despre o renaștere – nu știu cât de bine am ales cuvântul – al președintelui Vladimir Voronin… Am văzut ultimul sondaj în care Voronin a ieșit al doilea sau al treilea după Igor Dodon”, a spus Golea.

Un sondaj IMAS arăta că cei mai cotați politicieni sunt Dodon cu 46,4%, urmat de Voronin, care a fost apreciat de 43,7% dintre cetățeni. În dreptul lui Renato Usatîi au bifat 24,5% dintre participanții la sondaj.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.